OKULUMUZDA

OKULUMUZDA "Benim Avrupalı Kentim" BELGESEL ÇEKİMİ YAPILDI

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI  "TRT HABER PROJESİ" "Benim Avrupalı Kentim" BELGESEL ÇEKİMİ YAPILDI

05.01.2016 2717

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı 'nın başarılı proje sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yapmış olduğu değerlendirmelerde Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde çeşitli AB kaynaklı fonlar ile desteklenen Türkiye genelinde BAŞARILI PROJELERİN KAMUOYUNA TANITILMASI ve bu konuda farkındalık oluşturması amacıyla TRT ile  "Benim Avrupalı Kentim" isimli belgesel programında Antakya Yıldız-Selahatttin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesi yer aldı.

Okulumuzun uyguladığı Avrupa Birliği Kadın İstihdamını Destekleme Operasyonel Programı "Ekmeğini İpekten Çıkar (TR071,02-001/727)" adlı Hibe Projesinin Hatay iline, kursiyerlere ve okulumuza katkılarının anlatılması açısından 29/12/2015 Salı günü saat 14.00' te okulumuz binası (Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesi, Grafik Tasarım Atölyeleri)  ve proje birimlerinde  (Dokuma Atölyesi) Proje yürütücüsü Okulumuz Müdürü Hatice Soydan SARCAN, Projelerden sorumlu Teknik Müdür Yardımcısı Safiye KÖSEOĞLU, El Sanatları Teknolojisi Alanı Atölye Şefi Yıldız ÖZDEMİR, Grafik Ve Fotoğraf Alanı Alan Şefi Emel KÖKSAL, Ekmeğini İpekten Çıkar Projesi/ İŞ-KUR Mekikli Dokuma kursiyerlerinden Adana Olgunlaşma Enstitüsü V. Geleneksel El Sanatları yarışması kapsamında "mekik oyasının" tema olarak seçildiği "Ellerin türküsü, mekiğin öyküsü" adlı yarışmada da ipek dokuma ürün üzerine mekik oyası hazırlanarak birincilik ödülünü Adana Valisi Sn. Mustafa BÜYÜK'ten alan Nilüfer YÜCEDAL, proje sonrası ''İpek Eller'' projesi kabul edilen ve ilimiz sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonundan finansal destek alıp işyeri açan aynı zamanda yine kursiyer istihdamı sağlayan, Valilik ve İŞ-KUR nezdinde Hatay İli yılın başarılı girişimci kadını unvanına layık görülen Gülhan YOLCU ve yine yılın başarılı girişimci kursiyeri/iş kadını Tülay GENÇ ile proje içeriğine ilişkin röportajlar ve çekimler gerçekleştirilmiştir.