Yıldız - Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimize bilimsel ve demokratik bir eğitim, ileriye dönük hedefine ulaşabilen bir öğretim vermek, yükseköğretime fazla sayıda öğrenci yetiştirmek, alanımızda sektöre yetişmiş ve yeterli mesleki bilgi ile donanmış elemanlar kazandırmaktır.

Misyon: Yetenekli, katılımcı, yeniliklere ve gelişmeye açık, 21. yüzyıla ayak uydurabilen, topluma duyarlı, kendine güvenen insan kaynaklarımızla; yarının ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize mümkün olan en iyi eğitim ve öğretimi vermek için çalışan, kaliteyi sistemimizin her aşamasında ve her birimde sürekli biçimde uygulamaya ve geliştirmeye çaba gösteren, onları mesleki açıdan alanlarındaki sektörde aranan kalifiye elemanlar olarak yetiştirmeyi hedefleyen bir okulumuz.

Başarılar: MEB 2014/8 Sayılı Mesleki ve Teknik Ortaöğretimde Okul Çeşitliliğinin Azaltılmasına İlişkin Genelge sonrasında Okulun adı Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak değişmiştir. Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugün kalite ve verimliliğiyle hizmet potansiyellerini en üst noktaya taşıyarak, başarılarıyla fark yaratmış ve Hatay ilinin en başarılı mesleki ve teknik eğitim kurumu olmuştur. Anadolu´da çağdaş bir dünya ve geleceğe açılan eğitim kapısı olan ‘’Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi " sunduğu kaliteli eğitim ile "Hayata açılan bilgi limanı, Yeni Çağ’ın öncüsü, ‘’Uygulamalı eğitimde tartışılmaz seçenek üstünlüğü" ile kurumsal kaliteyi ve sürekli iyileştirme kültürünü mesleki ve teknik eğitimde kalite güvence sistemi ile güçlendirmeyi hedef almıştır. En ileri eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri, fiziki ve teknik donanımlarıyla dünya standartlarını takip eden okulumuzda; yeniliklere açık, güçlü yönetici ve eğitim kadromuzla, Atatürk İlke ve Inkılapları ışığında ülkesine ve çevresine faydalı, Değerlerimizi yaşatan, Özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, Bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı, Yaşam boyu öğrenme felsefesi ile araştıran, öğrenen, Etkili ve doğru iletişim kurabilen, Farkındalığın zenginlik olduğunun bilincinde, Öğrenmenin severek gerçekleştirildiği, Yerel değerlerini özümseyerek evrensel değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitime ilişkin mevcut alan ve dallarda eğitim gören , Sosyal, sportif ve sanatsal becerilerini akademik başarıyla birleştiren mezunlarımızla, sektörlerin ihtiyacını karşılayacak düzeyde ülke ve dünya standartlarında bilgi ve donanıma sahip , MARKA ürün ve üretimleri ile kadın istihdamı, sanat dallarının yaşatılması, ülkenin turizm ve ekonomisine katkıda sağlayan, ülkemizi dünyaya tanıtan üstün kalite politikamız ulusal ve uluslararası proje ve protokollerimizle desteklenmiştir. Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonel Hibe Programı çerçevesinde “Ekmeğini İpekten Çıkar Projesi”ni başarıyla yürütmüş, Proje kapsamında Girişimciliği Destekleme ve Yönlendirme Merkezi ve İpek Evi kooperatifi kurularak Projenin sürdürülebilirliği kapsamında çeşitli kurumlarla gerçekleştirilen protokollerle istihdamı artırıcı yetişkin eğitimi çalışmalarına devam edilmektedir. Okulumuz yeni ve yenilikçi fikirler geliştiren, yurtiçi ve yurtdışında gözlediği iyi uygulamaları paylaşmak isteyen, öğrenci ve öğretmenlerimizin okulunda ve dersinde mutlu ve başarılı olmasını isteyen, eğitim ve öğretimin kalitesini geliştirmek isteyen bir kurum olarak Avrupa da mesleki eğitimin incelenmesi, öğrenci ve öğretmenlerin kendi alanlarıyla ilgili bilgi ve teknoloji alışverişi yapmalarını sağlamak için alanlarımızla ilgili kardeş okul projesi geliştirmek amacıyla Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci ve Erasmus Plus projeleri kapsamında; (Yunanistan, Polonya, Litvanya, ,Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Romanya ) gibi Avrupa Birliği ülkelerinde projelerini başarıyla yürütmüş yaygınlaştırma çalışmalarıyla Avrupa’da alınan eğitimlerle edinilen bilgi ve becerileri mesleki eğitim veren okullarla ve işletmelerle paylaşmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık Ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında “ÇEŞİTLİLİĞİMİZ ZENGİNLİĞİMİZ” Projesinin uygulanması esnasında ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen ‘’OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ MODÜLÜ GELİŞTİRİLMİŞ ve MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SUNULARAK YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI sürdürülmektedir . Okulumuz tarafından Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonel Hibe Programı çerçevesinde hazırlanıp uygulanan "Ekmeğini İpekten Çıkar" projesi, Ulusal (TRT Benim Avrupalı Kentim Belgeseli) ve Uluslararası (Berlin-Brüksel) belgesel çekimine konu olup, belgeselleri yayımlanan, Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kadın istihdamında Türkiye genelinde örnek projelere imza atmış, T.C. Türk Patent Enstitüsü Marka Tescil Belgesi alarak ,okulumuz ASİYILDIZ markasının üretimi ve Hatay İli İpek El Dokumacılığının Tanıtılması, Kadın İstihdamının Desteklenmesi ile yöresel el sanatlarından İpek El Dokumacılığının yaşatılmasına yönelik Eğitim ve İşbirliği Protokolleri gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ‘’2023 Eğitim Vizyonu ‘’ çerçevesinde kamu kaynaklarını emsalleri olan okul ve kurumlara göre daha iyi kullanıp kaliteli hizmet veren Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ; 1.YÖNETİM ve ORGANİZASYON 2.ÖĞRENCİ BAŞARI, DEVAM ve DİSİPLİN DURUMU 3.REHBERLİK ÇALIŞMALARI 4.PROJE, OKUL-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI Temalarında BİRİNCİ olmuş ve ilimizdeki en BAŞARILI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak açıklanmıştır.

Saatler: 08:00-12:50 / 13.35-16:45
Servis Bilgisi: TAŞIMALI
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Ortaokul Diploma Puanı:75
Okulun Sınav Başarı Durumu: YKS sınavını kazanma oranı %65